Chris Spekschoor

Chris Spekschoor

Personen en Familierecht Advocaat

Larenseweg 50, 7241CN Lochem
0573-250590
spekschoor@vanosenspekschoor.nl

Mijn naam is Chris Spekschoor. Ik ben getrouwd en trotse vader van vier kinderen.  Ik ben nu ruim 18 jaar advocaat in Lochem. Ik heb een eigen algemene advocatenpraktijk waarbij ik voor het grootste deel  familierechtelijke zaken behandel,  zoals echtscheidingen, omgangszaken, opstellen en wijzigingen van ouderschapsplannen en procedures inzake kinder- en partneralimentatie. Ik treed meestal op voor 1 partij, echter soms ook voor partijen gezamenlijk. Mijn werkzaamheden op het gebied van het familierecht nemen 70% van mijn dagelijkse tijd in beslag. Verder ben ik werkzaam op het gebied van het strafrecht en incassorecht.

Ik heb in mijn praktijk echt alles wel een keer zien langskomen, maar de kern in al die zaken is geweest dat met een echtscheiding veel emoties gepaard gaan die vaak aan het maken van goede en eerlijke afspraken tussen partijen in de weg staan. Daarom komt het helaas voor dat partijen in vechtscheidingen belanden en nog jaren tegen elkaar procederen in plaats van met elkaar communiceren om een oplossing te bereiken.

In mijn omgeving maak ik mee dat partijen scheiden. Daarbij komt wel naar voren dat het een zeer aangrijpende gebeurtenis is, die een grote impact op het leven van mensen heeft. Vaak is het begin van de echtscheiding het belangrijkste moment. Binnen 1scheidingsloket zorg ik voor de juridische afwikkeling van de scheiding. Ik stelt het convenant op, beoordeel en controleer of partijen alle informatie die noodzakelijk is, hebben gekregen en of zij begrijpen welke consequenties er zijn aan de keuzes die ze gemaakt hebben. Normaal gesproken ben ik bij het eerste en het laatste gesprek met de mediator aanwezig, zodoende leert men mij ook meteen kennen en kan ik kijken wat de relevante zaken zijn in het dossier. Verder dien ik het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank (meestal Zutphen) en zorg ik voor de documenten die ondertekend moeten worden om de echtscheiding in te schrijven in de registers van de burgerlijke stand.

Bij een echtscheiding is een goed begin het halve werk” 

1scheidingsloket voegt diverse disciplines samen die raakvlakken hebben met alle aspecten van een echtscheidingsprocedure en haar gevolgen. Mijn drijfveer om hieraan mee te werken is dat ik ervan overtuigd ben dat door overleg tussen partijen de beste oplossingen tot stand komen die voor lange tijd houdbaar blijven. Als partijen samen met elkaar de gevolgen van de echtscheiding regelen is dit beter voor hen maar ook voor de eventueel aanwezige (minderjarige) kinderen. Voordeel is ook is dat partijen in principe alles met elkaar kunnen afspreken wat zij willen en dat met de gerechtvaardigde belangen van beide partijen rekening gehouden kan worden.

Naast mijn vak als advocaat ben ik parttime docent op een HBO, lid van een urgentiecommissie voor woonruimteverdeling en vrijwilliger bij de brandweer.