Joke van Zijtveld

Joke van Zijtveld

Individueel-, relatie- en gezinstherapeut, SCHIP-behandelaar

Oranjesingel 16 6981GZ Doesburg
06-20727975
info@gezins-relatietherapie.nl

Mijn naam is Joke van Zijtveld, sinds 2007 werk ik met partners die schade hebben opgelopen in hun relatie met elkaar. Hierdoor werkt hun onderlinge communicatie niet als verbinding, maar leidt het tot wederzijds onbegrip, conflicten en gevoelens van eenzaamheid. Daarom heb ik besloten mij te specialiseren in de SCHIP-aanpak, een postrelationeel rouwtraject voor (ex)partners met als uiteindelijke doel samen op te trekken als partners in ouderschap.

Waar relaties vastlopen, is er sprake van rouw. Deze rouw wordt doorgaans individueel beleefd. Niet zelden wordt voorbijgegaan aan wat beiden gezamenlijk hebben verloren.
Een aanpak waarbij aandacht is voor zowel verlies- als conflictaspecten, lijkt een aanzienlijk oplossingspotentieel te hebben om uit het conflict te komen, zodat de ex partners weer als partners in ouderschap samen verder kunnen.
Naast therapeut ben ik partner, moeder van drie kinderen, in mijn vrije tijd loop ik hard en speel ik saxofoon.

Joke van Zijtveld (1968) is opgeleid tot Systeemtherapeut met twee specialisaties: Persoonlijkheidsstoornissen en Kind en Jeugd.
Tevens is zij verslavingszorg deskundige, is zij trainer in de Dialectische Gedragstherapie en coacht zij kinderen, jongeren en volwassenen met ADHD, Autisme of emotieregulatie problemen. Ook heeft zij trainingen gevolgd om te bemiddelen bij scheidingen waarin conflicten hoog oplopen. Zij heeft gewerkt in de verslavingszorg en bij verschillende GGZ praktijken. Joke werkt vanuit de overtuiging dat ieder mens respect en erkenning van zichzelf en de ander nodig heeft om met klachten aan de slag te kunnen gaan. Met als doel dat u uw kwaliteit van leven kunt doen toenemen.
Als relatie- en gezinstherapeut is zij geregistreerd lid van de beroepsorganisaties NVRG, PRT en de NVPA.