Liselot Wessel

Liselot Wessel

Kinder- en oudercoach

06-13813404
liselot@springboon.nl

Alle (bijna) gescheiden ouders verdienen positieve ondersteuning om hun kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen in een scheidingssituatie.

Ouderschap wordt na een scheiding nooit meer hetzelfde en voor de kinderen verandert er iets in de basis van hun bestaan.

Dat vraagt aandacht. Meestal ga je als ouder door een zeer intensieve periode en is het lastig om daarin een neutrale positie te behouden voor je kinderen. Alle veranderingen vragen veel energie.

Daarnaast reageert ieder kind anders op een scheiding en zal daarin ander gedrag vertonen. Misschien merk je aan je ene kind niets en lijkt het ogenschijnlijk soepel om te gaan met de scheiding. Terwijl je andere kind wel degelijk in zijn gedrag een verandering laat zien.

Alle kinderen van (bijna) gescheiden ouders verdienen positieve ondersteuning om uit te zoeken wat ze nodig hebben om de scheiding zo goed mogelijk door te komen. Ze verdienen het om gehoord en gezien te worden, hoe jong ze ook nog zijn. Dat voorkomt dat ze jarenlang rond blijven lopen met vragen. Of denken dat zij de oorzaak zijn geweest van de scheiding. Zeker als er heftige emoties zijn bij hun ouders, moeten kinderen alle zeilen bij zetten om op de been te blijven.

Een neutrale plek en professionele ondersteuning voor alle oudervragen én alle kinderissues is dan geen luxe, maar noodzaak. Zodat je samen blijft bouwen aan een optimale ontwikkelomgeving voor de kinderen.