Mark Rietdijk

Mark Rietdijk

Kindbehartiger, Mediator

Van Löben Selsstraat 14, 7203 GH, Zutphen
06-81194567
info@rietdijkmediation.nl

Mijn naam is Mark Rietdijk (1967). Naast mijn werkzaamheden als kindbehartiger bij 1scheidingsloket ben ik oprichter en eigenaar van Rietdijk Mediation & Advies. Daarnaast werk ik deeltijd als projectleider Buurtbemiddeling bij welzijnsorganisatie Perspectief in Zutphen.

Als ondernemer ben ik actief in project- en accountmanagement & consultancy. Daarnaast verricht ik werkzaamheden als kindbehartiger en als mediator. Op dit moment combineer ik bovenstaande werkzaamheden met vrijwilligerswerk bij Humanitas inzake Begeleide Omgangsregeling (BOR).

Ik studeerde aan de Hogeschool voor Economische Studies (HEAO) in Rotterdam.
Relatiegericht begeleiden door luisteren en filteren, analyseren en emoties een plek geven; dat is wat ik mooi vind en mij in mijn kracht zet. Na bijna 25 jaar ervaring in de zakelijke financiële dienstverlening besloot ik de opleiding tot mediator aan de Post-hbo Mediation Academie voor Sociale Studies (MfN-erkende basisopleiding)  te volgen. Sinds de afronding van deze opleiding mediate ik met veel plezier binnen zowel bedrijven als in de relationele en familierechterlijke sfeer.  In 2017 en 2018 werkte ik vanuit mijn eigen bedrijf als adviseur en later als commercieel directeur in het privacy domein. Daarnaast werk ik inmiddels ook als gecertificeerd Kindbehartiger, aangesloten bij de Beroepsorganisatie Kindbehartiger.

Gedurende mijn werkzaamheden als mediator bij echtscheidingen, kwam ik erachter dat mijn interesse vooral werd gewekt door de positie die het kind inneemt binnen het systeem.
Niet alleen in mijn praktijk en omgeving heb ik veel ouders uit elkaar zien gaan, maar ook als vader weet ik uit eigen ervaring hoe belangrijk het dan voor kinderen is dat ouders op een harmonieuze wijze in staat zijn om samen te blijven werken vanuit hun rol als ouders. Op deze manier kan een kind zich veilig voelen en zich op een gezonde manier ontwikkelen. Vanuit dit gegeven ondersteun ik kinderen en ouders tijdens dit proces als kindbehartiger.

De kindbehartiger biedt een traject aan kinderen en hun ouders om een basis te kunnen leggen voor de nieuwe situatie na een scheiding/ uit elkaar gaan. Het luisteren naar het kind en het helpen te verwoorden in wat het nodig heeft van zijn/ haar ouders, is voor mij als kindbehartiger van essentieel belang en daarin werk ik graag samen met ouders. Naast mijn certificering als kindbehartiger ben ik ook gecertificeerd mattenspelbegeleider. Een spel waarin het kind spelenderwijs over zijn leefsituatie kan praten en waarin, in relatief korte tijd, veel inzicht kan worden gegeven hoe het kind de situatie ervaart.

Ik geef u graag een nauwkeurig beeld over wat u van mij kunt verwachten in een vrijblijvend oriënterend gesprek.