Uit de Nieuwsbrief van de SCHIP-aanpak

13:30 | |
Geweldig nieuws! De SCHIP-aanpak is nu officieel ingekocht door de Zorgregio Midden-IJsselland/Oost Veluwe, met daarbij de gemeentes: Apeldoorn, Zutphen, Lochem, Brummen, Hattem, Epe. Tevens hebben de Acht Achterhoekse gemeentes de SCHIP-aanpak ingekocht.

Dit allemaal dankzij een fantastisch traject dat Wendy Flamma-Versteeg deed waardoor de gemeente de waarde van de SCHIP-aanpak direct meekreeg.

Wendy Flamma-Versteeg is Familiemediator/ouderschapsbemiddelaar en Jeugd en gezinsprofessional. Ze heeft haar eigen praktijk Scheiden en Mediation.
Ze heeft een jaar lang in een Jeugdzorg organisatie als ouderschapsbemiddelaar in het team complexe scheidingen gewerkt. Zo heeft ze veel kennis en ervaring op kunnen opdoen.

Begin van dit jaar is zij meerdere keren door verschillende gemeentes benaderd met de vraag of zij de SCHIP-aanpak als gecontracteerde aanbieder van Jeugdzorg zou kunnen uitvoeren.

Omdat er veel vraag was naar iemand die de SCHIP-aanpak kon bieden heeft zij bij wijze van uitzondering op tijdelijke basis voor 2 gemeentes de SCHIP-aanpak mt ouders kunnen doen, middels een tijdelijk contract.

Om als zorgaanbieder in het kader van de Jeugdwet of de WMO een contract te kunnen sluiten met de gemeentes, moet je je inschrijven op een online inkoop portaal, vragen beantwoorden, formulieren invullen en/of opsturen en voldoen aan strenge voorwaarden en kwaliteitseisen. Er is een kwaliteitscommissie die uiteindelijk bepaalt of jij hebt voldaan aan alle eisen.

Het is Wendy gelukt om per 1 Juli een contract met onderstaande gemeentes als aanbieder van Jeugdzorg te sluiten.
Ze zal voor beide inkoopgroepen de SCHIP-aanpak als behandeling gaan aanbieden. Ze heeft Joke van Zijtveld, een SCHIP-behandelaar in de regio, benaderd om hierin samen te gaan werken.

Inkoopgroep  Zorgregio midden Ijssel/Oost Veluwe
Hier vallen de gemeentes Zutphen/Lochem/Voorst/Brummen/ Apeldoorn onder en
Inkoop groep Sociaal domein 8 achterhoekse gemeenten
Hier vallen Doetinchem/ Montferland/Oost Gelre/Aalten/ Berkelland/Bronckhorst/Oost Gelre/ Winterswijk onder

Medewerkers van de sociale teams, jeugd en gezinswerkers van de gemeentes en huisartsen kunnen nu doorverwijzen en een beschikking afgeven.
Met deze beschikking in het kader van Jeugdzorg wordt de SCHIP-aanpak volledig vergoed door de gemeente.
Omdat alle inkoopgroepen andere procedures en kwaliteitseisen hebben was 30% ondersteuning van een gedragsdeskundige een vereiste voor de Inkoopgroep Zorgregio midden Ijssel/Oost Veluwe. Dit zal Leoniek op zich nemen. Zij zal Joke van Zijtveld en Wendy Flamma-Versteeg als SCHIP-behandelaars  gaan ondersteunen.

Naar de website van Scheiden en Mediation