Familiemediation

Een familiemediator begeleidt partners tijdens het scheidingsproces, maar de feitelijke regie en uitkomst blijft bij je zelf. Dit betekend dat je alles in overleg met elkaar kunt afspreken. Dit zorgt ervoor dat je er beiden na de scheiding goed uit komt. Er is heel veel mogelijk en bespreekbaar als je de weg van mediation samen bewandeld. Een familiemediator besteedt aandacht aan de onderlinge communicatie en de emotionele kant van de scheiding. Goed uit elkaar gaan en met elkaar blijven communiceren na de scheiding, is in het belang van de kinderen, als er samen kinderen zijn.

Een familiemediator kan van grote betekenis zijn, omdat het vak van de gespecialiseerd familiemediator zich op het snijvlak van communicatie, psychologie, jeugdzorg en recht bevindt. Juist die combinatie maakt de familiemediator bij uitstek geschikt om scheidingen te begeleiden.

De gespecialiseerde familiemediator van 1scheidingsloket beschikt over een uitgebreid netwerk van professionals, variërend van ontwikkelingspsycholoog, (familie en Jeugdrecht)advocaten, financieel/hypotheek adviseur, individueel – relatie – en gezinstherapeut, tot eindbehartiger. Zij worden ingeschakeld als dat nodig of wenselijk is, met als doel om hiermee passende en effectieve hulp en begeleiding te bieden die daarnaast relatief snel, laagdrempelig en betaalbaar is.

De mediationgesprekken in een scheidingsprocedure concentreren zich op het emotionele (het einde van de partnerschap en, indien er kinderen zijn voortzetting van het ouderschap) het zakelijke (waaronder het scheiden van het huishouden) en het juridische (het regelen van bijvoorbeeld alimentatie en het verevenen van het pensioen).