Wendy Flamma-Versteeg

Wendy Flamma-Versteeg

MfN registermediator, SCHIP-behandelaar, Jeugd- en gezinsprofessional SKJ geregistreerd.

Piet Heinstraat 5 - 7204 JN Zutphen
0575-474522
info@scheidenenmediation.nl

Ik ben Wendy Flamma-Versteeg, de oprichter van 1scheidingsloket.

Mijn moeder was 3 jaar toen haar ouders uit elkaar gingen. Haar moeder (mijn Oma) verliet het huis en haar vader (mijn Opa) bleef in het huis met de kinderen. In die tijd, net na de tweede wereldoorlog kwamen scheidingen nauwelijks voor. Het was een grote schande als mensen gingen scheiden. Het ontbreken van normaal contact met haar moeder door de vechtscheiding die ontstond, heeft een grote impact gehad op mijn moeder en indirect op mij als haar dochter. Dit was mijn eerste ervaring met een scheiding.

Later in mijn leven heb ik zelf 2 scheidingen meegemaakt. De eerste keer beëindigde ik de relatie en de tweede keer was ik degene die werd verlaten.

Ik heb de basisopleiding tot mediator gevolgd. Daarna heb ik de familiespecialisatie opleiding gevolgd, waardoor ik gespecialiseerd ben in mediation bij scheidingen. Door mijn persoonlijke ervaringen begrijp ik waar ouders en kinderen doorheen gaan tijdens een scheiding en wat er nodig is om samen tot goede afspraken te komen.

Mijn doel is om in het proces van de scheiding en in de periode daarna de best mogelijke hulp en ondersteuning te bieden. Communicatie speelt hierin een essentiële rol. Communicatie gaat niet over zenden en ontvangen, maar over begrijpen en verbinden. Het hele proces van een scheiding is al ingewikkeld en emotioneel genoeg. Ik wil de emotionele impact voor ouders en kinderen die in een scheiding betrokken raken zoveel mogelijk beperken. Daarnaast moet er een gedegen ouderschapsplan en/of echtscheidingsconvenant opgemaakt worden waarin alles goed geregeld is. Ik vind samenwerking en afstemming met andere professionals in dit hele proces erg belangrijk.

Bij Scheiden en Mediation kun je terecht voor mediation op particuliere basis en voor jeugdhulp. Wij bieden de SCHIP-aanpak, Parallel Ouderschap, Ouderschap Blijft met het opstellen of aanpassen van een ouderschapsplan, Begeleide omgang en trajecten op maat.

Naast mijn eigen mediation praktijk ben ik 3 dagen per week werkzaam geweest in de Jeugdzorg als Jeugzorgwerker A-ouderschapsbemiddelaar in het team “kind in complexe scheidingen”. Hier heb ik ervaring opgedaan met verschillende hulpverleningstrajecten, zoals “Ouderschap blijft” en “Ouderschapsbemiddeling” en “Parallel ouderschap”.

Sinds 1 Juli 2019 heb ik als gecontracteerde Jeugdzorgaanbieder een contract met de volgende gemeentes:

Zutphen | Lochem | Voorst | Brummen | Apeldoorn | Doetinchem | Montferland | Oost Gelre | Aalten | Berkelland | Bronckhorst | Oost Gelre | Winterswijk

Als vrijwilliger ben ik lid van de participatieraad van de gemeente Bronckhorst.

Ik hecht veel waarde aan deskundigheid, kwaliteit en professionaliteit in mijn vak. Ik ben gecertificeerd en sta geregistreerd bij het ADR register en MfN-register als Full-certified mediator, familiemediator en conflictcoach. Ik ben als jeugd- en gezins professional SKJ geregistreerd.