Wendy Flamma-Versteeg

Wendy Flamma-Versteeg

MfN registermediator, Jeugd- en gezinsprofessional (SKJ register) - Gezinsvertegenwoordiger scheiding en ouderschap - Scheidingsspecialist - Ouderschapsbemiddelaar -SCHIP-Behandelaar-

Piet Heinstraat 5 - 7204 JN Zutphen
0575-474522
info@scheidenenmediation.nl

Ik ben Wendy Flamma-Versteeg,

Mijn moeder was 3 jaar toen haar ouders uit elkaar gingen. Haar moeder (mijn Oma) verliet het huis en haar vader (mijn Opa) bleef in het huis met de kinderen. In die tijd, net na de tweede wereldoorlog kwamen scheidingen nauwelijks voor. Het was een grote schande als mensen gingen scheiden. Het ontbreken van normaal contact met haar moeder door de vechtscheiding die ontstond, heeft een grote impact gehad op mijn moeder en indirect op mij als haar dochter. Dit was mijn eerste ervaring met een scheiding.

Later in mijn leven heb ik zelf 2 scheidingen meegemaakt. De eerste keer beëindigde ik de relatie en de tweede keer was ik degene die werd verlaten. Door mijn persoonlijke ervaringen begrijp ik waar ouders en kinderen doorheen gaan tijdens een scheiding en wat er nodig is om samen tot goede afspraken te komen.

Ik heb in 2016 de basisopleiding tot mediator gevolgd en daarna heb ik de familiespecialisatie opleiding gevolgd, waardoor ik gespecialiseerd ben in mediation bij scheidingen. Ik ben MfN gecertificeerd en ingeschreven bij de Raad voor de Rechtsbijstand. Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Dit wordt een toevoeging genoemd. De overheid betaald dan een deel van de kosten van de mediation; zelf betaalt u alleen een kleine bijdrage van € 61 of € 121.

Mijn doel is om in het proces van de scheiding en in de periode daarna de best mogelijke hulp en ondersteuning te bieden. Communicatie speelt hierin een essentiële rol. Communicatie gaat niet over zenden en ontvangen, maar over begrijpen en verbinden. Het hele proces van een scheiding is al ingewikkeld en emotioneel genoeg. Ik wil de emotionele impact voor ouders en kinderen die in een scheiding betrokken raken zoveel mogelijk beperken. Daarnaast moet er een gedegen ouderschapsplan en/of echtscheidingsconvenant opgemaakt worden waarin alles goed geregeld is. Ik vind samenwerking en afstemming met andere professionals in dit hele proces erg belangrijk.

Bij Scheiden en Mediation kun je terecht voor mediation op particuliere basis en voor jeugdhulp. Wij bieden Ouderschapsbemiddeling, Ouderschap Blijft, de SCHIP-aanpak, ACT4KIDS en ACT voor volwassenen, Parallel Solo Ouderschap, Kind-vertegenwoordiging, Emotionally Focused Therapy (EFT en EFM) Begeleide omgang en trajecten op maat.

We zijn gecontracteerd voor Jeugdhulp door Zorgregio MIJOV, Sociaal Domein Achterhoek en Sociaal Domein Gelderland. Na een verwijzing door jeugdconsulenten, sociale teams, huisartsen, of gecertificeerde instellingen worden de kosten voor scheidingshulpverlening volledig vergoed als je woonachtig bent in de gemeente Apeldoorn, Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Voorst, Winterswijk en Zutphen. In de gemeente Arnhem, Duiven, Rozendaal, Westervoort, Doesburg, Rheden, Zevenaar zijn we gecontracteerd voor begeleide omgang.

Ik hecht veel waarde aan deskundigheid, kwaliteit en professionaliteit in mijn vak. Ik ben gecertificeerd als MfN mediator en sta ingeschreven bij de Raad voor de rechtsbijstand. Ik ben als jeugd- en gezins professional SKJ geregistreerd.